Tehnologia RPA – acceleratorul transformării digitale în domeniul bancar

RPA Banking

Trebuie să recunoaștem,  este o perioadă foarte interesantă pentru domeniul bancar.

Influența rețelelor sociale asupra consumatorilor a dezvoltat ceea ce psihologii numesc nevoia de satisfacție instantanee. Satisfacția instantanee este opusul a ceea ce am fost învățați și încercăm prea mult să ne exersăm – satisfacția întârziată. Așteptarea este grea și există o dorință înnăscută de a avea ceea ce ne dorim când vrem, ceea ce se întâmplă de obicei fără întârziere.

Jucătorii din Fintech au înțeles această nevoie a clienților și au profitat de ea. Revolut este poate cel mai bun exemplu. 

Pentru a rămâne competitive pe această piață, băncile trebuie să găsească modalitatea de a oferi viteza impusă de Fintech, dar fără a renunța la securitatea tradițională.

Adăugați la cele de mai sus creșterea costurilor cu personalul, deficitul de resurse calificate și necesitatea creșterii productivității și deja avem scenariul pentru adoptarea automatizării proceselor robotizate (RPA). 

Din punctul nostru de vedere, RPA reprezintă următorul val de automatizare care va ajuta la abordarea unei serii de provocări din industria serviciilor financiare.

Potrivit PwC, aproape 81% dintre directorii bancari sunt îngrijorați de viteza schimbărilor tehnologice, mai mult decât orice alt sector industrial. Pe plan intern, a crescut și provocarea de a maximiza eficiența și de a menține costurile cât mai mici posibil, menținând în același timp niveluri maxime de securitate. Pentru a răspunde acestor solicitări, Automatizarea proceselor robotice (RPA) a devenit un instrument puternic și eficient.

Angajații băncii se ocupă de date voluminoase de la clienți, iar procesele manuale sunt predispuse la erori. Se estimează băncile vor plăti anual aproape 270 de miliarde de dolari, doar pentru operațiunile de conformitate. Aproape mai mult de 10% din costul operațional al unei bănci este atribuit costurilor de conformitate. De aceea, băncile din întreaga lume iau în considerare RPA pentru a minimiza procesarea manuală a acestor date uriașe pentru a evita erorile.

Dacă lucrezi in domeniul bancar, cu siguranță te întrebi deja ce poate face Aconnect RPA Solutions pentru banca ta. 

În primul rând, vom începe cu etapa de analiză, complet gratuită.  Mai apoi, întrucât RPA are o mulțime de aplicații diferite în segmentul bancar iar roboțeii software poate folosi toate instrumentele si sistemele informatice la fel cum o fac colegii lui oameni, vom automatiza cele mai uzuale procese:

  • Generarea automată de rapoarte
  • Deschiderea contului
  • Împrumuturi ipotecare
  • Prelucrarea împrumutului
  • Prelucrarea cardului de credit
  • Procesul de închidere a contului

În acest moment, deja vom fi eliberat forța de lucru umană de sarcinile rutinante si consumatoare de timp.  Iar mai apoi?
Sky is the limit!

 

Scris de Mihai Micu

happy bank customer

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *