Despre roboții software și cum ne pot face ei activitatea mai eficientă și viața mai ușoară

Cine spune că roboții nu au suflet se înșală. Fiecare robot software pe care noi îl implementăm are câte o părticică din sufletul echipei noastre!

Este o adevărată plăcere de fiecare dată când întâlnim oameni deschiși atunci când vine vorba despre roboți. „Poate roboțelul să citească e-mailuri și să extragă informații din buletin? Mi se pare ceva extraordinar!”, ne-a spus Daniela zilele trecute, cu bucurie în ochi.

Cine este Daniela?

Daniela lucrează la o companie de contabilitate și administrare de personal și reprezintă categoria de oameni deschiși, flexibili și adaptabili la schimbare, care știu foarte bine că o muncă de operare, repetitivă, aceeași zi de zi, poate aduce frustrare și nemulțumire la locul de muncă. De aceea, atunci când în compania unde lucrează, au inceput primele demersuri de implementare a unui robot software, Daniela a văzut schimbarea ca pe o oportunitate de evoluție în carieră.

În studiul făcut de compania Forrester în legatură cu impactul tehnologiei RPA asupra gradului de motivare al angajaților (“The Impact of RPA On Employee Experience”) este relevată latura psihologică a adoptării tehnologiei RPA într-o companie. S-a demonstrat că oamenii sunt cei mai fericiți la locul de muncă atunci când sunt productivi, iar atunci când angajații sunt fericiți, devin mult mai implicați și dornici să câștige, să servească și să fidelizeze clienții companiei. Tehnologia RPA îi eliberează pe oameni de sarcinile rutiniere, oferindu-le timp pentru o comunicare mai bună cu colegii sau clienții și pentru a se focaliza pe activități care pun în valoare inteligența și creativitatea umană.

Ce poate face un robot software și ce rol poate juca în compania ta?

Robotul software este un asistent digital, ce poate prelua o parte din task-urile ce revin angajaților. Câteva dintre sarcinile pe care asistentul tău digital este pregătit să le îndeplinească:

– să se logheze în orice aplicație

– să manipuleze fișiere și foldere, precum și date din acestea

– să citească și să scrie baze de date

– să citească și să extragă date din Internet

– să se conecteze la API-uri de sistem

– să deschidă și să citească e-mailuri și atașamente

– să extragă informații din diverse documente, formulare și pdf-uri

– să facă diverse calcule și să aplice formule în Excel

 Cu ce o poate ajuta robotul software pe Daniela în munca ei de administrare de personal și contabilitate?

În cazul Danielei, care are atribuții privind administrarea personalului din diversele companii-clienți, robotul software/asistentul virtual digital poate să preia următoarele sarcini:

– să întocmească contractele de muncă ale noilor angajați și să le transmită pe e-mail

– să înregistreze în REVISAL (Registrul General de Evidență a Salariaților) noii angajați și datele contractuale ale acestora

– să exporte situatii, să le salveze în folderul digital al companiei și să facă upload în Reges – să opereze înregistrarea noilor angajați în software-urile interne de gestionare de salarii-personal și/sau contabilitate primară (ex. SAGA)

– să completeze fișierele necesare pentru Agenția de Ocupare a Forței de Muncă și să le transmită pe e-mail.

Și multe altele, am putea spune:)

Pe scurt, robotul software preia o parte din munca Danielei și a colegilor ei, ceea ce înseamnă pentru companie:

– timp mai bine gestionat

– investiție în bunăstarea și productivitatea angajaților

– 0% erori de operare

Dacă am declanșat în tine un dram de curiozitate și poate chiar de simpatie față de roboții software, ne-am bucura să lași un comment sau o întrebare. Cu mare drag te putem ajuta să afli răspunsuri la întrebările tale și, de ce nu, am putea chiar să descoperim împreună cu ce îți poate fi de folos un asistent virtual în compania ta!

RPA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *